Ze začátku jsme si bulky na hamburger kupovali v obchodě. Když se ale člověk zakousne do kupované bulky, celý hamburger se mu rozpadne v ruce. Tohle pečivo z obchodu je totiž moc nadýchané, na hamburger je potřeba aby byla střídka spíše tužší a nerozmočila se hned.
Na 8 větších bulek:
500 g hladké mouky
280 ml vlažné vody
6 lžic olivového oleje
1 sáček sušeného droždí
2 vejce
3 lžičky soli
2 lžičky krupicového cukru
sezamová semínka na posypání
Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem. Přidáme jedno celé vajíčko, druhé rozšleháme a do těsta dáme jen půlku, druhou si necháme na potření bulek. Do mísy přidáme vodu a olivový olej a hnětačem zpracujeme na hladké, vláčné těsto. Necháme ho hodinu kynout. Poté přendáme těsto na vál a rozdělíme ho na 8 bulek. Uděláme je spíše placatější (v troubě dost vyběhnou), dáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme na 180° asi 20 minut.
Komentáře
Okomentovat