Jeden extra rychlý recept na ovocný koláč, suroviny na něj se doma vždycky najdou. Nejde o klasický nadýchaný drobenkový koláč, těsto je díky jogurtu krásně vláčné. Na fotce je koláč s rybízem a jostou.
Na velkou koláčovou formu o průměru cca 30 cm:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1 hrnek bílého jogurtu
1/2 hrnku rozpuštěného másla (lze nahradit i slunečnicovým olejem)
2 kávové lžičky prášku do pečiva
1 vejce
čerstvé nebo mražené ovoce (borůvky, ostružiny, rybíz, maliny, meruňky,...)
drobenka (kousek másla, krupicový cukr a hrubá mouka)
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Nejdříve si smícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, poté přidáme i ostatní suroviny a smícháme do hladkého těsta. Těsto dáme rovnoměrně do vymazané a vysypané formy na koláč. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C asi 25 minut. Vždy ještě vyzkoušíme špejlí, zda je uprostřed dopečený.
Na velkou koláčovou formu o průměru cca 30 cm:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1 hrnek bílého jogurtu
1/2 hrnku rozpuštěného másla (lze nahradit i slunečnicovým olejem)
2 kávové lžičky prášku do pečiva
1 vejce
čerstvé nebo mražené ovoce (borůvky, ostružiny, rybíz, maliny, meruňky,...)
drobenka (kousek másla, krupicový cukr a hrubá mouka)
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Nejdříve si smícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, poté přidáme i ostatní suroviny a smícháme do hladkého těsta. Těsto dáme rovnoměrně do vymazané a vysypané formy na koláč. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C asi 25 minut. Vždy ještě vyzkoušíme špejlí, zda je uprostřed dopečený.
Komentáře
Okomentovat